3 manieren om meer uit non-verbale communicatie te halen

Ik let veel op non-verbale dynamiek; 3 manieren om er nog meer uit te halen.

We letten in onze rol als coach van nature op hoe iemand klinkt, kijkt, zit of beweegt. De mensen met wie we werken roepen met hun lichaamstaal allerlei (gevoels) beelden bij ons op. De ene meer dan de ander. Soms kaart je dat aan, soms is het zoeken wat je wel en niet deelt. 

lees verder

Handen af van #meToo

“Er zijn zat vrouwen die profiteren van mannelijke lusten”. Het is, na een aanvankelijke golf van steun betuigingen, een voorbeeld van tegenreacties op de #meToo. Het platform waar een ongekend aantal (beroemde) vrouwen en enkele mannen hun ervaringen met seksueel machtsmisbruik wereldkundig maken. De scherpe tegen reacties weerspiegelen pijnlijk de onhandigheid in het omgaan met emoties, kwetsbaarheid en lichamelijkheid. Welke les leren we?

lees verder

Duik in je herfstdip

Ik weet gewoon dat ik rond de herfst iets naar een dip neig. Het is een wat wat triest en onbevredigend gevoel. Wellicht herken je dat of bij mensen in je omgeving of doordat je coachpraktijk weer voller loopt. Wij zijn in ieder geval in goed gezelschap. Meer dan een miljoen (!) Nederlanders leiden aan seizoensgebonden depressie gevoelens. Hoe werkt dat verschijnsel in de herfst nou ?

lees verder

Ik ga trouwen

Ik was even weg, maar heb ook wat meegemaakt…het klopt wat hierboven staat. Echt! En dan ben je even van de wereld. Ik wel in ieder geval.

Soms weet je het gewoon, zij is het. Hoe ik dat weet? Gewoon omdat ik me nog nooit zo vrij en verbonden tegelijk heb gevoeld. Me soepel, sterk en kwetsbaar tegelijk voel naast haar. Alsof ik haar ook al mijn hele leven ken. Een machtig en intens gevoel. En dat je wel ziet en weet dat ze soms chaotisch is, achteloos, onvoorspelbaar, dramatisch en wispelturig…maar het je gewoonweg niet stoort. Het maakt niet uit. Dat tuttige brilletje dat ze soms draagt en op mijn lachspieren werkt…ach…Ze is gewoon het einde. En dat is geen verliefdheid maar een diep warm gevoel in mijn hart. Een diep gevoel van verbondenheid. Echte liefde bestaat…ik wist het. En het is wederzijds. Deze romanticus wist het…

lees verder

Wat je aan Trump kunt doen.

 ‘Hij gaat winnen’ stamelt ze langzaam en botst half tegen de deur als ze de slaapkamer uitloopt. Ik open mijn ogen, mijn hart slaat over, mijn adem stokt. Ik grijp mijn mobiel en met ontsteltenis lees ik de bevestigende berichten.

lees verder

Het klopt

Als je tkest lseet mkaat de vglrdoe wairan ltetres satan ghceresvn niet uit zlanog de ertsee en de latsate ltetre maar geod saatt. Al satat heir dus ehct cmolepte ozinn je makat er goweon bgeprijleke tkset van. Je kijgrt de wroedon kploepnd. Gfeilcicetred!

lees verder

Leef je je in, of lever je in?

Als coach is het ons vak ons te kunnen inleven in de mensen met wie je werkt. We luisteren, verplaatsen ons, denken en voelen mee. De ander kan zich er echt door gezien voelen. Voorwaar de basis van je succes als coach.

lees verder

Alles is Liefde ?

“Alles is Liefde voor wie dat kan en voor wie echt durft te kijken”. Een regel uit de hit Alles is Liefde van de Zeeuwsche band Bløf. Het zinnetje blijft in mijn hoofd rondzingen en ik waag me eens aan een onderzoek.Met alle beperkingen van dit blogje. Maar er volgen meer over dit onderwerp.

lees verder