Over Academium | Magistraal Coachen

Hallo, mijn naam is Andre de Jong, oprichter van Academium. Samen met een groeiend team van docenten zorgen we ervoor dat je meer impact ontwikkelt op je eigen succes, je persoonlijke ontwikkeling en de ontwikkeling van je cliënten en klanten.

Andre de Jong is oprichter van Academium. Is fysiotherapeut, econoom en haptotherapeut. Actief als docent haptonomie, executive coach en trainer.


Ron van den Heuvelis mede initiatief nemer van Connectas, waarin de alumni van Academium zich in verenigen. Hij is Master management consultancy, Master Non Verbale Strategie Analyse en haptotherapeut. Actief als docent haptonomie, Strategisch HRM adviseur en executive coach.


Drs. Else Boerema  Zij is oprichster van B-Moved en naast sociaal wetenschapper ook haptotherapeut.Actief als docent en ontwikkelaar binnen Academium                        
Verzorgt veel trainingen aan artsen en verpleegkundigen.


Judith Spruijt, coach en re-integratie begeleider.
Zij is haptotherapeut met de ALO als vooropleiding.
Actief als praktijkhouder bij Academium en als assessor
binnen diverse trajecten.

Onze passie…

Floreer jij ook op die magische momenten in je coaching dat alles op zijn plek valt?  Er een intens contact is en dat je ervaart dat je meters maakt en succesvol bent? Wij wel. En zou je dat ook niet constant of op zijn minst heel vaak willen ervaren? Dat kan! Wij leren hoe dat werkt. Niet via de zoveelste 7 stappen methode maar een leerroute over beter gewaar worden van de taal van  je eigen en andermans lijf. Daar zit onze passie. Gevoed door langdurige persoonlijke en professionele ervaringen en uitgebreide studies.

Waar wij in geloven

Wij geloven dat jij als coach veel succesvoller kan worden wanneer je deze taal leert verstaan en je je sensitiviteit volledig weet te benutten.Je kunt het verschil leren zijn. Want je lichaam liegt nooit. Die taal is onontkoombaar, klip en klaar en die kan je leren verstaan en gebruiken zodat je je coaching doelstellingen sneller bereikt. We kunnen je dat leren, want ieder lijf, ieder gezicht spreekt boekdelen.En met die fascinatie besmetten we je graag. Een eerste besmettingsgevaar ontstaat wanneer je ons e-book.gaat downloaden en dit verder met ons helpt ontwikkelen voor toepassingen in je dagelijkse praktijk. 

Want je bent nodig.

Coaches zijn er veel, maar er is een grote behoefte aan toppers. Coaches die het verschil maken. Je hebt niet alleen het mooiste en dankbaarste beroep op aarde maar ook een van de belangrijkste in dit tijdperk van vele maatschappelijke veranderingen. Jij kunt het verschil maken en mensen helpen in deze transitieprocessen. Juist door te werken aan je eigen transitieproces. Hoe meer werk je weet te maken van de gevoelens en lijfelijke signalen van jezelf, des te beter help je straks anderen daarmee. En dat is zo belangrijk in deze verandering van tijdperk!  Jij bent nodig!

Wanneer en waarom zou je kiezen voor ons?

Om een aantal redenen. De belangrijkste is simpelweg je geruststelling dat wij experts zijn op het gebied van haptonomie en non verbale communicatie en grote passie hebben dat met jou te delen zodat jij ook expert wordt en hopelijk beter wordt en verder gaat reiken! Kom dat vooral ervaren tijdens een Open Avond.

Wij zijn ervaren haptonomen met jaren docent en trainers ervaring en we werken vanuit een wetenschappelijke basis. We zijn gedreven ontwikkelaars en dat ervaar je als je met ons werkt. We zijn zelf coaches, trainers, therapeuten en adviseurs en we zijn bovenal praktijk mensen, net als jij.We zijn concreet, feitelijk en gaan voor eenvoud en diepgang.

We spreken je aan op niveau, we gaan uit van je ontwikkelde niveau van persoonlijke ontwikkeling en benaderen je ook zo. En we weten waar het je om te doen is. Je wilt succesvoller worden, minder met je hoofd werken, sneller diepgang en doelstellingen bereiken, dichter bij jezelf en anderen kunnen komen en het gevoel hebben een grote bijdrage te leveren aan de ontwikkeling en succes van anderen.

We weten de nieuwste wetenschappelijke kennis over non verbale communicatie concreet en praktisch voor jou als coach te maken als ook de invalshoeken van de verschillende stromingen in de Haptonomie